Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,11% στα 45,22 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο 0,78% στα 46,72 δολάρια. Συνεχίζεται το ράλι για χρυσό και ασήμι μετά την νίκη Τραμπ.

Ήπιες διακυμάνσεις εμφανίζουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι αγορές ανακάμπτουν από το αρχικό σοκ της απροσδόκητης νίκης Τραμπ. Ωστόσο οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί ενόψει της συνάντησης του μελών του ΟΠΕΚ στα τέλη του μήνα.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,11% στα 45,22 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,78% και διαπραγματεύεται στα 46,72 δολάρια το βαρέλι.

Οι περισσότερες αγορές ανέκαμψαν σήμερα από τις χθεσινές απώλειες που ακολούθησαν τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών, ωστόσο η αγορά πετρελαίου υποφέρει από το μεγάλο πλεόνασμα και οι επενδυτές εστιάζουν περισσότερο στην συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στις 30 Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ η IEA επεσήμανε στην μηνιαία έκθεσή της σήμερα, πως σε περίπτωση που το καρτέλ δεν οριστικοποιήσει την πολυαναμενόμενη συμφωνία για μείωση της παραγωγής, η αγορά θα παραμείνει σε πλεόνασμα καθ' όλη τη διάρκεια του 2017.

«Βρισκόμαστε ακόμη σε μια αγορά όπου υπάρχει υπερπροσφορά και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον, εκτός κι αν ο ΟΠΕΚ μειώσει», συμφώνησε και ο Carsten Fritsch, ανώτατος αναλυτής για το πετρέλαιο και τα εμπορεύματα στην Commerzbank, στη Φρανκφούρτη.

Συνεχίζεται η άνοδος για χρυσό και ασήμι μετά την νίκη Τραμπ. Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,47% στα 1.279,50 δολάρια, ενώ το ασήμι εμφανίζει μεγαλύτερη άνοδο της τάξης του 1,94% στα 18,735 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v