Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες διακυμάνσεις για το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό εμφανίζει μικρή άνοδο 0,02% στα 44,67 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent υποχωρεί κατά 0,30% στα 46,21 δολάρια. Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Προς την έκτη συνεχόμενη ημέρα υποχωρήσεων οδεύει το πετρέλαιο, λόγω της ανόδου στα αμερικανικά αποθέματα, της άτονης ζήτησης και των αμφιβολιών σχετικά με την ικανότητα των παραγωγών να συντονίσουν μειώσεις στην παραγωγή.

Το αμερικανικό αργό κινείται σταθεροποιητικά εμφανίζοντας άνοδο 0,02% στα 44,67 δολάρια το βαρέλι, αλλά το Brent υποχωρεί κατά 0,30% και διαπραγματεύεται στα 46,21 δολάρια.

«Έχει υπάρξει μια πολύ ισχυρή υποχώρηση και, τεχνικά, οι τιμές αρχίζουν να αγγίζουν επίπεδα ''oversold''», εξήγησε ο Olivier Jacob της συμβουλευτικής εταιρίας Petromatrix.

Οι αναλυτές τόνισαν επίσης ότι οι αγορές υποχωρούν και επειδή οι traders αποσύρουν χρήματα από τα futures ενόψει των επερχόμενων αμερικανικών εκλογών που θεωρούνται ρίσκο για τις αγορές.

Πέραν των εκλογών, οι traders υπογραμμίζουν ότι τα θεμελιώδη είναι αδύναμα: τα αμερικανικά αποθέματα αυξάνονται, η παγκόσμια ζήτηση είναι σε χαμηλά επίπεδα και οι αμφιβολίες εντείνονται σχετικά με το αν ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία θα μπορέσουν να συμφωνήσουν σε μια ουσιαστική μείωση της παραγωγής αυτό το μήνα.

Το καρτέλ, πάντως, προχώρησε εχθές σε μια ασυνήθιστη κίνηση και ανακοίνωσε μέσω του μηνιαίου περιοδικού του ότι είναι αισιόδοξο για κλείσιμο συμφωνίας στην Αλγερία. Παράλληλα απέρριψε τις επικρίσεις όσων αμφισβητούν το αν η συμφωνία θα κάνει ουσιαστική διαφορά για τις αγορές.

Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,11% στα 1.301,90 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει μεγαλύτερη πτώση της τάξης του 0,55% στα 18,315 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v