Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,53% στα 48,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει πτώση 0,78% στα 49,33 δολάρια. Πτωτικά κινείται ο χρυσός, ενισχύεται το ασήμι.

Συνεχίζεται η πτώση των τιμών του πετρελαίου, καθώς οι εκτός ΟΠΕΚ παραγωγοί δεν έχουν ακόμη δεσμευτεί να συμμετάσχουν στον περιορισμό της παραγωγής που σχεδιάζει ο Οργανισμός, γεγονός που υπονοεί πως θα επιθυμούσαν το καρτέλ να επιλύσει πρώτα τις εσωτερικές του διαφορές.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,53% στα 48,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent διαπραγματεύεται στα 49,33 δολάρια και εμφανίζει πτώση της τάξης του 0,78%.

Αξιωματούχοι και ειδικοί από χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ, περιλαμβανομένων του Αζερμπαϊτζάν, της Βραζιλίας, του Μεξικού, του Ομάν και της Ρωσίας, συναντήθηκαν το Σάββατο στη Βιέννη, ωστόσο συμφώνησαν μόνο στο να ξανασυναντηθούν τον Νοέμβριο πριν την προγραμματισμένη συνεδρίαση του καρτέλ στις 30 του μήνα.

«Υπήρξαν πολλές συζητήσεις και κανείς δεν κατάφερε να συμφωνήσει σε τίποτε. Αυτό είναι που πιέζει την αγορά προς τα κάτω», εξήγησε ο Jeffrei Halley, ανώτατος αναλυτής αγορών στην OANDA στη Σιγκαπούρη.

Ο ειδικός πρόσθεσε πως η πιθανότητα σκληρής προεκλογικής μάχης στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την αναβίωση της έρευνας του FBI στα ηλεκτρονικά μηνύματα της Χίλαρι Κλίντον, επίσης επηρεάζει την εμπιστοσύνη και αποτρέπει τους επενδυτές από επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,15% στα 1.274,90 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι ενισχύεται 0,22% στα 17,840 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v