Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το πετρελαίου λόγω αμφιβολιών για τη συμφωνία ΟΠΕΚ

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,14% στα 49,39 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent διαπραγματεύεται στα 50,27 δολάρια και εμφανίζει πτώση 1,02%. Ανοδικά κινείται ο χρυσός και πτωτικά το ασήμι.

Πτωτικά για τρίτη μέρα κινείται το πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές αμφιβάλλουν όλο και περισσότερο για το ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ θα συμφωνήσουν να μειώσουν την παραγωγή, αλλά και επειδή τα αμερικανικά αποθέματα σημείωσαν απροσδόκητα μεγάλη αύξηση.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 1,14% στα 49,39 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent διαπραγματεύεται στα 50,27 δολάρια και εμφανίζει πτώση 1,02%.

Το Ιράκ, ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός του ΟΠΕΚ, δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στην προτεινόμενη μείωση παραγωγής που το καρτέλ έχει υποστηρίξει ότι θα εγκρίνει τον επόμενο μήνα στη Βιέννη.

Με το Ιράν, την Νιγηρία και την Λιβύη να είναι ήδη γνωστό πως θα εξαιρεθούν -μαζί πιθανώς με τη Βενεζουέλα και την Ινδονησία, της οποίας ο κρατικός πετρελαιοπαραγωγός ανακοίνωσε την Τρίτη ότι στοχεύει σε αύξηση 42% στην παραγωγή το '17-, traders και επενδυτές πιστεύουν όλο και λιγότερο στην πιθανότητα μιας αποτελεσματικής συμφωνίας.

«Η αγορά σίγουρα χρειάζεται κάποιου είδους καθησυχαστικά σχόλια για ακόμα μία φορά αλλά (...) οι συζητήσεις θα πρέπει να γίνονται όλο και πιο δυνατές για να τραβήξουν την προσοχή, γιατί ο σκεπτικισμός αυξάνεται και δικαιολογημένα, θεωρώ», εξήγησε ο Ole Hansen της Saxo Bank.

Ανοδικά κινείται ο χρυσός, που ενισχύεται κατά 0,06% στα 1.274,40 δολάρια η ουγγιά. Το ασήμι υποχωρεί κατά 0,20% στα 17,745 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v