Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το πετρέλαιο λόγω Ρωσίας

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,43% στα 50,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο 0,58% στα 51,68 δολάρια. Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο καθώς η Ρωσία επανέλαβε τη δέσμευσή της να συμμετάσχει στο «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου, αν και το ισχυρό δολάριο περιορίζει την άνοδο του εμπορεύματος.

Το αμερικανικό δολάριο ενισχύεται κατά 0,43% στα 50,85 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,58% και διαπραγματεύεται στα 51,68 δολάρια.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ, τόνισε σήμερα πως μια συμφωνία για «πάγωμα» της παραγωγής είναι απαραίτητη για την τόνωση των τιμών και πρόσθεσε ότι θα προχωρήσει σε σχετικές προτάσεις προς τον Σαουδάραβα ομόλογό του αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Τα βραχυπρόθεσμα θεμελιώδη στην αγορά πετρελαίου έχουν εξελιχθεί σε θετικά. Η ζήτηση σταθεροποιείται, η παραγωγή του ΟΠΕΚ έχει φτάσει σε υψηλά (και θα υποχωρήσει αν εφαρμοστούν μειώσεις) και οι πτώσεις στα παγκόσμια αποθέματα υπαινίσσονται ότι η αγορά είναι πιο ισορροπημένη απ' ότι νομίζουν πολλοί», εκτίμησε ο Neil Beveridge της Βernstein Energy, σε έκθεση προς τους πελάτες του.

Πάντως, η ισχύς του δολαρίου που άγγιξε σήμερα υψηλά επτά μηνών έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων και οδεύει προς την τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδό του, περιορίζει την ανοδική κίνηση του μαύρου χρυσού.

Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,11% στα 1.266,10 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει πτώση 0,25% στα 17,505 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v