Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το πετρέλαιο λόγω αμερικανικών αποθεμάτων

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,46% στα 50,75 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο 0,23% στα 51,58 δολάρια. Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο ενόψει της ανακοίνωσης των αμερικανικών αποθεμάτων, τα οποία τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προσφέρει αισιόδοξες εκπλήξεις. Ωστόσο μια πληθώρα σχολίων στελεχών του ΟΠΕΚ σχετικά με αλλαγές στην μείωση της παραγωγής, περιόρισαν την άνοδο.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,46% στα 50,75 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,23% και διαπραγματεύεται στα 51,58 δολάρια.

Έρευνα του Reuters κατέδειξε πως τα αποθέματα αμερικανικού αργού προβλέπεται πως αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, αλλά μόνο κατά 800.000 βαρέλια, σε 469,5 εκατ. βαρέλια. Αυτό έπεται μείωσης πάνω από πέντε εκατ. βαρελιών την εβδομάδα μέχρι την 14η Οκτωβρίου.

Τα επίσημα στοιχεία έκαναν την έκπληξη καταδεικνύοντας μειώσεις τις έξι από τις επτά τελευταίες εβδομάδες, περιλαμβανομένης της μεγαλύτερης πτώσης από το 1999 και μετά, όταν οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο.

Από εκεί και πέρα, στο μέτωπο της συμφωνίας ΟΠΕΚ το Ιράκ αρχίζει και εξελίσσεται σε «διαφωνούντα» που επιθυμεί να εξαιρεθεί, ενώ η Ρωσία φαίνεται ότι θα είναι ο παραγωγός εκτός Οργανισμού που θα συνεργαστεί περισσότερο.

Μέχρι να υπάρξει περισσότερη σαφήνεια για τις προγραμματισμένες μειώσεις στην παραγωγή –με τις οποίες ο ΟΠΕΚ ευελπιστεί πως θα ευθυγραμμιστούν και παραγωγοί όπως η Ρωσία-, οι αναλυτές τονίζουν ότι οι τιμές μάλλον θα συνεχίσουν να κυμαίνονται στα τρέχοντα επίπεδά τους.

Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,47% στα 1.269,70 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,83% στα 17,745 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v