Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενισχύεται το πετρέλαιο λόγω ασιατικής ζήτησης

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,41% στα 49,38 δολάρια, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο 0,72% στα 50,34 δολάρια το βαρέλι. Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, αφενός λόγω ανησυχιών σχετικά με τη σταθερότητα της Βενεζουέλας και αφετέρου εξαιτίας της ισχυρής ζήτησης από την Ασία. Πάντως οι αμφιβολίες για τη συμφωνία ΟΠΕΚ εξακολουθούν να επηρεάζουν τις αγορές.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,41% στα 49,38 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,72% και διαπραγματεύεται στα 50,34 δολάρια το βαρέλι.

Οι traders επεσήμαναν πως οι ανησυχίες για την πολιτική σταθερότητα στη Βενεζουέλα, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου, ενίσχυσαν τις αγορές.

Παράλληλα, στην Ασία, η νοτιοκορεάτικη S-Oil Corp ανέφερε σήμερα πως αναμένει αύξηση της ζήτησης από διυλιστήρια στην περιοχή.

Στήριξη στην αγορά προσφέρει και μια μείωση 553.000 βαρελιών από τα αμερικανικά αποθέματα, η οποία ωστόσο σύμφωνα με κάποιους αναλυτές είναι παραπλανητική.

«Η πτώση 553.000 βαρελιών την περασμένη εβδομάδα επικεντρώθηκε στη δυτική ακτή, η οποία είναι απομονωμένη από το υπόλοιπο δίκτυο. Τα αποθέματα στην πραγματικότητα αυξήθηκαν στην ανατολική ακτή και την ακτή του Κόλπου», εξήγησε η ANZ Bank.

«Οι επενδυτές παραμένουν αβέβαιοι για το αν θα μπορέσει ο ΟΠΕΚ να εφαρμόσει την προσωρινή συμφωνία για μείωση της παραγωγής», πρόσθεσε η τράπεζα.

Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,33% στα 1.270,80 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει άνοδο 0,31% στα 17,680 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v