Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό τριών εβδομάδων υποχώρησε το αργό

Η τιμή της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου διολίσθησε 1,6% στα 49,18 δολάρια το βαρέλι.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων κατρακύλησε η τιμή του αργού πετρελαίου την Τετάρτη, εν μέσω πιέσεων από τις διογκούμενες αμφιβολίες σχετικά με την επιτυχία του σχεδίου του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής.

Η απαισιοδοξία για την πορεία της εύθραυστης συμφωνίας μεταξύ των μελών του πετρελαϊκού καρτέλ αντιστάθμισε την στήριξη από τα στοιχεία που έδειξαν αναπάντεχη πτώση στα αποθέματα στις ΗΠΑ.

«Η αγορά αρχίζει να συνειδητοποιεί την όλο και μεγαλύτερη πιθανότητα να μην εφαρμοστεί η συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής» δήλωσε αναλυτής της Clipper Data στο Marketwatch.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου διολίσθησε 1,6% στα 49,18 δολάρια το βαρέλι. Με βάση τα στοιχεία της FactSet, το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί από τις 4 Οκτωβρίου.

Πριν από την δημοσίευση των στοιχείων για τα αποθέματα, η τιμή του συμβολαίου είχε υποχωρήσει ακόμα χαμηλότερα, στα 48,9 δολάρια το βαρέλι.

Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου κατέγραψε πτώση 1,6% στα 49,98 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v