Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το πετρέλαιο λόγω συρράξεων και δολαρίου

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,99% στα 45,79 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο 1,11% στα 47,38 δολάρια. Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου λόγω της επίθεσης σε αγωγό πετρελαίου στην Νιγηρία, αλλά και της αποδυνάμωσης του αμερικανικού νομίσματος, έπειτα από τέσσερις μέρες πτώσεων.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,99% στα 45,79 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο της τάξης του 1,11% και διαπραγματεύεται στα 47,38 δολάρια το βαρέλι.

Η αγορά στηρίχθηκε από τις ανησυχίες για πιθανή διακοπή στην προσφορά, καθώς Νιγηριανοί μαχητές στο Δέλτα του Νίγηρα επιτέθηκαν την Τετάρτη σε αγωγό που διαχειρίζεται η Nigerian National Petroleum Corporation.

«Έπειτα από μια πληθώρα αρνητικών ειδήσεων, η οποία ολοκληρώθηκε με ακόμα μία ''ανώμαλη'' έκθεση για τα αμερικανικά αποθέματα, το πετρέλαιο σταθεροποιήθηκε και κινήθηκε υψηλότερα», ανέφερε ο Ole Hansen της Saxo Bank.

Η αποδυνάμωση του δολαρίου εν μέσω επεισοδιακής προεκλογικής εκστρατείας στις ΗΠΑ και φόβων για την πιθανότητα μιας νίκης Τραμπ, επίσης ενίσχυσε τις τιμές καθιστώντας το πετρέλαιο πιο φθηνό για ξένους εισαγωγείς.

Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός υποχωρεί κατά 1,53% στα 1.288,20 δολάρια, ενώ το ασήμι εμφανίζει ακόμη μεγαλύτερη πτώση της τάξης του 3,49% στα 18,040 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v