Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το πετρέλαιο λόγω απροσδόκητης ανόδου στα αποθέματα

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,54% στα 45,95 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει πτώση 1,37% στα 47,48 δολάρια το βαρέλι. Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου που υποχωρεί για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς στοιχεία από τη βιομηχανία κατέδειξαν απροσδόκητη άνοδο στα αμερικανικά αποθέματα. Οι αγχωμένοι επενδυτές αναμένουν τα επίσημα στοιχεία της ΕΙΑ αργότερα σήμερα.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,54% στα 45,95 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει πτώση 1,37% και διαπραγματεύεται στα 47,48 δολάρια το βαρέλι.

Η αυξανόμενη παραγωγή από χώρες του ΟΠΕΚ επίσης πιέζει τις τιμές.

«Έχουμε αυξανόμενη παραγωγή από τη Λιβύη και την Νιγηρία που βοηθούν στη δημιουργία μεγαλύτερου πλεονάσματος», εξήγησε αναλυτής της SEB, προσθέτοντας παράλληλα ότι όλα τα μέλη του καρτέλ αυξάνουν την παραγωγή ενόψει των επερχόμενων διαπραγματεύσεων για πιθανή συμφωνία.

Σύμφωνα με έρευνα που έδωσε το Reuters τη Δευτέρα, η παραγωγή του Οργανισμού αναμένεται να αγγίξει νέο υψηλό ρεκόρ τον Οκτώβριο, στα 33,82 εκατ. βαρέλια την ημέρα, από το αναθεωρημένο νούμερο των 33,69 εκατ. το Σεπτέμβριο.

Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,78% στα 1.298,10 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει άνοδο 0,66% στα 18,540 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v