Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,02% στα 46,87 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο 0,58% στα 48,89 δολάρια το βαρέλι. Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Ενισχύεται το πετρέλαιο μετά την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του εδώ και πάνω από πέντε μήνες, παρότι οι αναλυτές τονίζουν πως η προοπτική για μια πιο ουσιαστική ανάκαμψη τιμών είναι περιορισμένη.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται ελάχιστα κατά 0,02% στα 46,87 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο 0,58% και διαπραγματεύεται στα 48,89 δολάρια το βαρέλι.

Ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός χωρών που δηλώνουν πως είτε δεν είναι πρόθυμες, είτε δεν είναι ικανές να μειώσουν την παραγωγή τους, έχει δημιουργήσει έντονες αμφιβολίες για το αν ο ΟΠΕΚ μπορεί να φτάσει σε αποτελεσματική συμφωνία κατά τη συνάντησή του στις 30 Νοεμβρίου.

«Είχαμε ένα πολύ δυνατό sell-off χθες και το πετρέλαιο ανακάμπτει λίγο σήμερα το πρωί», ανέφερε ο Olivier Jakob της Petromatrix με έδρα στην Ελβετία.

«Η έλλειψη συμφωνίας μέχρι στιγμής έχει πιέσει τις τιμές απότομα χαμηλότερα, με τα αποδυναμωμένα θεμελιώδη να δικαιολογούν τις τιμές στα χαμηλά των 40 δολαρίων το βαρέλι, αν ο ΟΠΕΚ δεν μπορέσει να φέρει μια πειστική συμφωνία», έγραψε και η Goldman Sachs σε σημερινή ερευνητική έκθεση.

Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός ενισχύεται κατά 1,02% στα 1.286,40 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει μεγαλύτερη άνοδο 2,07% στα 18,170 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v