Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι για τον χρυσό, ήπιες διακυμάνσεις στο πετρέλαιο

Ανοδικά κινείται ο χρυσός, κατά 2,14% στα 1.301,80 δολάρια η ουγγιά. Σταθερό στα 46,04 δολάρια το Brent, αλλά το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,20% στα 44,89 δολάρια το βαρέλι. Σημαντικές πτώσεις για τα περισσότερα εμπορεύματα μετά τη νίκη Τραμπ.

Ενισχύονται ο χρυσός και το ασήμι -συγκεκριμένα ο χρυσός εμφάνισε μέχρι και άνοδο 5% νωρίτερα σήμερα, καταγράφοντας το μεγαλύτερο ράλι του μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και την απόφαση για Brexit. Το πετρέλαιο κινείται σταθεροποιητικά, αν και νωρίτερα μέσα στην ημέρα βρέθηκε σε χαμηλά πολλών μηνών λόγω του σοκ που προκάλεσε η νίκη Τραμπ.

Ο χρυσός ενισχύεται κατά 2,14% στα 1.301,80 δολάρια η ουγγιά.

«Πρόκειται για ένα deja vu της στιγμής του Brexit, είναι πολύ ανησυχητικό», εξήγησε ο πρόεδρος της Sumitomo Corp Global Research, Bob Takai.

Οι αναλυτές προσθέτουν πως η νίκη του Τραμπ μπορεί να πιέσει τη Fed να αναβάλει την αύξηση επιτοκίων που αναμένεται για τον επόμενο μήνα, αυξάνοντας κι άλλο την ελκυστικότητα του χρυσού.

Το ασήμι εμφανίζει άνοδο 2,15%, στα 18,750 δολάρια η ουγγιά.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,20% και διαπραγματεύεται στα 44,89 δολάρια, ωστόσο το Brent έχει παραμείνει σταθερό στα 46,04 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η αβεβαιότητα των επενδυτών και η απειλή υποβάθμισης των προβλέψεων για την ανάπτυξη αποδυναμώνουν τη ζήτηση για εμπορεύματα όπως το πετρέλαιο.

Όπως επισημαίνει το Reuters, καθώς οι επενδυτές αναμένουν παγκόσμια αβεβαιότητα μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, πτώση εμφάνισαν σχεδόν όλα τα εμπορεύματα και κυρίως τα σιτηρά -μαζί με τις μετοχές και το αμερικανικό δολάριο.

Ο χαλκός ανέκαμψε αργότερα και άγγιξε τα 5,362 δολάρια ανά τόνο (άνοδος πάνω από 2%), αλλά σιτάρι, καλαμπόκι και σόγια υποχώρησαν άνω του 1% και παρέμειναν χαμηλά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v