Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων υποχώρησε ο χρυσός

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κινήθηκε 0,6% χαμηλότερα στα 1,266 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων υποχώρησε την Πέμπτη η τιμή του χρυσού, καθώς η άνοδος του δολαρίου και των μετοχών άσκησαν πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου κινήθηκε 0,6% χαμηλότερα στα 1,266 δολάρια ανά ουγκιά. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τις 24 Οκτωβρίου, με βάση τα στοιχεία της FactSet.

Ράλι πραγματοποίησε εν τω μεταξύ το ασήμι, εν μέσω προσδοκιών πως η κυβέρνηση Τραμπ θα ενισχύσει τη ζήτηση για βιομηχανικά μέταλλα. Η τιμή του συμβολαίου του ασημιού παραδόσεως Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 2,2% στα 18,7 δολάρια ανά ουγκιά.

Η τιμή του αργού πετρελαίου έκλεισε χαμηλότερα την Πέμπτη για πρώτη φορά τις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις, καθώς τα στοιχεία έδειξαν πως η παραγωγή από τις χώρες του ΟΠΕΚ αυξήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ τον Οκτώβριο.

Τα ευρήματα της έκθεσης της ΙΕΑ υπογραμμίζουν την αβεβαιότητα γύρω από την συμφωνία μείωσης της παραγωγής στην οποία κατέληξαν μέλη του ΟΠΕΚ τον περασμένο μήνα.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε 1,4% στα 44,66 δολάρια το βαρέλι.

Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent έκλεισε με πτώση 1,1% στα 45,84 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v