Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά στο πετρέλαιο λόγω της επίμονης υπερπροσφοράς

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,48% στα 44 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει πτώση 1,11% στα 45,33 δολάρια. Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου καθώς οι αγορές επανεστιάζουν στην επίμονη υπερπροσφορά, η οποία δεν εκτιμάται πως θα περιοριστεί εκτός κι αν οι παραγωγοί εντός και εκτός ΟΠΕΚ μειώσουν σημαντικά τις ποσότητες που αντλούν.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 1,48% στα 44 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει πτώση της τάξης του 1,11% και διαπραγματεύεται στα 45,33 δολάρια το βαρέλι.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Jefferies επεσήμανε σήμερα πως αυτή την εβδομάδα επιβραδύνθηκε η ζήτηση τόσο για βενζίνη στις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και για ντίζελ.

Επιπλέον, μετά τη χθεσινή εκτίμηση της ΙΕΑ ότι ο κορεσμός της αγοράς μπορεί να επιμείνει και για τρίτη χρονιά το 2017, οι αναλυτές της JBC Energy έκαναν λόγο για «διαρκώς αυξανόμενη συμφωνία» των αγορών πως θα συνεχιστεί η υπερπροσφορά και έγραψαν: «Εμείς στην πραγματικότητα θα πηγαίναμε ένα βήμα παραπέρα, καθώς, αν και το 2016 είδε σημαντική βελτίωση σε σχέση με το 2015 στη χαλάρωση της υπερπροσφοράς, το 2017 θα είναι χειρότερο και πάλι, χωρίς τεράστιες διακοπές ή δράση από τον ΟΠΕΚ».

Πτωτικά κινούνται και ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,84% στα 1.255,70 δολάρια, ενώ το ασήμι εμφανίζει πτώση της τάξης του 0,73% στα 18,600 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v