Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το πετρέλαιο λόγω προσδοκιών για συμφωνία στον ΟΠΕΚ

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 1,34% σε 43,18 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο 1,54% στα 47,35 δολάρια. Ενισχύονται χρυσός και ασήμι.

Ενισχύονται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι προσδοκίες για την επίτευξη συμφωνίας από τον ΟΠΕΚ, επισκίασαν τις εντεινόμενες ενδείξεις για παγκόσμια υπερπροσφορά και αυξανόμενα αποθέματα, κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 1,34% στα 46,18 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο της τάξης του 1,54% και διαπραγματεύεται στα 47,35 δολάρια το βαρέλι.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας, Khalid al-Fatih, δήλωσε σήμερα αισιόδοξος για την επισημοποίηση της προκαταρκτικής συμφωνίας που επετεύχθη στην Αλγερία το Σεπτέμβριο.

Ο υπουργός εκτίμησε ακόμη πως η αγορά βρίσκεται σε πορεία προς την εξισορρόπησή της και ότι η συμφωνία που θα οριστικοποιήσει ο ΟΠΕΚ στις 30 Νοεμβρίου, στη Βιέννη, θα επιταχύνει την ανάκαμψη.

Ωστόσο, τα αμερικανικά αποθέματα αυξήθηκαν κατά 5,3 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, πολύ περισσότερο από τις προσδοκίες των αναλυτών που ανέμεναν αύξηση κατά 1,5 εκατ. βαρέλια. Παράλληλα τα αποθέματα αυξάνονται και αλλού, λόγω της παραγωγής-ρεκόρ από τον ΟΠΕΚ.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ''μεταβλητότητα'', καθώς μπερδεμένες ενδείξεις έρχονται πριν τις συνεδριάσεις του ΟΠΕΚ», εξήγησε ο Tamas Varga, ανώτατος αναλυτής στην PVM Oli Associates στο Λονδίνο, προσθέτοντας ότι «έχουμε ενδείξεις υπερπροσφοράς -τα αμερικανικά αποθέματα αυξάνονται- έναντι ελπίδων για κάποια δράση από τον ΟΠΕΚ».

Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,42% στα 1.229 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,46% στα 17,005 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v