Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό εννιά μηνών υποχώρησε ο χρυσός

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου σημείωσε πτώση 0,7% στα 1.208,7 δολάρια ανά ουγκιά

Η τιμή του χρυσού διολίσθησε την Παρασκευή στο χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο, καθώς το ράλι του δολαρίου και οι προσδοκίες ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια οδήγησαν το πολύτιμο σε απώλειες για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα.

Η επικεφαλής της Fed, Tζάνετ Γέλεν, δήλωσε την Πέμπτη σε επιτροπή του Κογκρέσου ότι η αύξηση των επιτοκίων μπορεί να γίνει «σχετικά σύντομα».

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου σημείωσε πτώση 0,7% στα 1.208,7 δολάρια ανά ουγκιά. Το κλείσιμο ήταν το χαμηλότερο από τα μέσα Φεβρουαρίου, με βάση τα στοιχεία της FactSet.

Για την εβδομάδα οι απώλειες του χρυσού ανήλθαν στο 1,3%.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι κινήθηκε 0,9% χαμηλότερα στα 16,62 δολάρια ανά ουγκιά, καταγράφοντας εβδομαδιαία πτώση 4,4%.

Η πλατίνα υποχώρησε 2,4% στα 922 δολάρια ανά ουγκιά, χαμηλότερα κατά περίπου 2,2% για την εβδομάδα. Το παλλάδιο διολίσθησε 0,3% στα 727,8 δολάρια ανά ουγκιά.

Υψηλότερα κινήθηκε την Παρασκευή το αργό πετρέλαιο, ολοκληρώνοντας την εβδομάδα με άνοδο 5,3%, λαμβάνοντας ώθηση από τις προσδοκίες για συμφωνία μείωσης της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού έκλεισε με πτώση 0,6% στα 45,69 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v