Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι για το αργό σε υψηλό τριών εβδομάδων

Η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 3,9%, στα 47,49 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του αργού πετρέλαιο έκλεισαν σε υψηλό τριών εβδομάδων τη Δευτέρα, λαμβάνοντας ώθηση από τις προσδοκίες ότι τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ θα καταλήξουν τελικά σε μια συμφωνία για μείωση της παραγωγής.

Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με άνοδο 3,9%, στα 47,49 δολάρια το βαρέλι. Το επίπεδο αυτό ήταν το υψηλότερο από τις 28 Οκτωβρίου, σύμφωνα με στοιχεία του Dow Jones.

Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent παραδόσεως Ιανουαρίου ενισχύθηκε 4,4% στα 48,9 δολάρια το βαρέλι.

«Όταν είχαμε σκαρφαλώσει πάνω από τα 52 δολάρια, η αγορά είχε προεξοφλήσει μια ισχυρή πιθανότητα για την επίτευξη συμφωνίας. Πιστεύω ότι αυτό που βλέπουμε τώρα είναι πως οι αγορές συνεχίζουν να αποτιμούν μια πιθανότητα κοντά στα επίπεδα εκείνης της περιόδου» δήλωσε αναλυτής στο Marketwatch.

Tη Δευτέρα, οι τιμές του αργού έλαβαν ώθηση μετά τη δήλωση του Πούτιν ότι βλέπει αρκετές πιθανότητες να υπάρξει μια συμφωνία για μείωση της παραγωγής αργότερα αυτόν τον μήνα, στη Βιέννη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v