Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιείται το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,15% στα 48,03 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,12% στα 49,01 δολάρια. Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Συγκρατημένη άνοδο εμφανίζουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η αβεβαιότητα ενόψει της συνάντησης ΟΠΕΚ και η περιορισμένη ρευστότητα στη διάρκεια της αμερικανικής γιορτής των Ευχαριστιών, εμπόδισαν τους traders να προχωρήσουν με μεγάλα, νέα πονταρίσματα.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,15% στα 48,03 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,12% στα 49,01 δολάρια.

Οι traders τονίζουν πως η δραστηριότητα είναι υποτονική λόγω της αμερικανικής αργίας, ενώ υπάρχει επιφυλακτικότητα απέναντι σε καινούρια πονταρίσματα λόγω της αβεβαιότητας που περιβάλλει την πολυαναμενόμενη συμφωνία των παραγωγών για μείωση της παραγωγής.

Στο μεταξύ ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ ανέφερε σήμερα πως η χώρα του μπορεί να αναθεωρήσει πτωτικά τα σχέδιά της για την παραγωγή του 2017, σε περίπτωση που εφαρμοστεί μια συμφωνία για πάγωμα της παγκόσμιας παραγωγής που θα μείωνε την παραγωγή κατά 200.000 με 300.000 βαρέλια την ημέρα.

Ο ΟΠΕΚ κατά πάσα πιθανότατα θα προτείνει στους άλλους παραγωγούς να μειώσουν κατά 880.000 βαρέλια την ημέρα για έξι μήνες, από την 1η Ιανουαρίου του 2017, όπως έγραψε ο υπουργός Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν, Natig Aliyev, σήμερα σε τοπική εφημερίδα.

Ωστόσο πηγή του Reuters από τους κόλπους του ΟΠΕΚ ανέφερε πως το καρτέλ δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε τελική πρόταση προς τους άλλους παραγωγούς, για κοινές, συντονισμένες μειώσεις.

Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,27% στα 1.189,20 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει πτώση της τάξης του 0,49% στα 16,405 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v