Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα άνοδος για χρυσό και ασήμι

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 0,3% στα 1.330 δολάρια ανά ουγκιά. Κέρδη 1,2% για το ασήμι. Σε θετικό έδαφος και το αργό πετρέλαιο.

Υψηλότερα κινήθηκε τη Δευτέρα ο χρυσός, λαμβάνοντας στήριξη από τις προσδοκίες ότι η Fed θα κρατήσει σταθερά τα επιτόκια στην συνάντηση του Σεπτεμβρίου μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι επιβραδύνθηκαν οι προσλήψεις στην αμερικάνικη οικονομία.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 0,3% στα 1.330 δολάρια ανά ουγκιά. Την Παρασκευή ο χρυσός είχε κλείσει με κέρδη 0,7%.

Άνοδο 1,2% κατέγραψε το ασήμι, σκαρφαλώνοντας στα 19,60 δολάρια ανά ουγκιά.

«Τα εμπορεύματα φαίνεται πως βγήκαν κερδισμένα από την έκθεση για τις θέσεις εργασίας της Παρασκευής και αυτό φαίνεται να οδηγεί σε ράλι τα πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός και το ασήμι» έγραψε σε σημείωμα προς τους πελάτες αναλυτής της Hantec Markets.

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε και το αργό πετρέλαιο, αλλά περιόρισε τα κέρδη στο τέλος της συνεδρίασης.

Η τιμή της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου ενισχύθηκε 1,3% στα 45,02 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent έκλεισε με άνοδο 1% στα 47,31 δολάρια το βαρέλι.

Τα δύο συμβόλαια είχαν σκαρφαλώσει πολύ υψηλότερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μετά από δημοσίευμα του Reuters πως ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας ετοιμάζεται να κάνει μια «σημαντική ανακοίνωση». Η πληροφορία δημιούργησε προσδοκίες ότι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία θα ανακοινώσουν πως έχουν συμφωνήσει σε ένα πάγωμα της παραγωγής.

Η τιμή του Brent εκτοξεύτηκε πάνω από 5% ξεπερνώντας τα 49 δολάρια το βαρέλι, ενώ η αμερικάνικη ποικιλία σημείωσε άλμα ως και 4%.

Αλλά οι τιμές των συμβολαίων υποχώρησαν από τα υψηλά όταν τελικά δημοσιεύτηκε η ανακοίνωση, η οποία υποσχόταν την σύσταση ειδικής ομάδας που θα εποπτεύει την αγορά πετρελαίου.

«Οι αγορές ήλπιζαν ότι η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία θα εξέδιδαν μια πιο συγκεκριμένη ανακοίνωση για τον περιορισμό της παραγωγής» έγραψε σύμφωνα με το Marketwatch αναλυτής της Think Martkets.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v