Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω το πετρέλαιο λόγω διακοπής παραγωγής στις ΗΠΑ

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,72% στα 47,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο 0,61% στα 49,56 δολάρια. Πτωτικά χρυσός και ασήμι.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, χάρη σε τροπική καταιγίδα που οδήγησε σε διακοπή μέρους της παραγωγής των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και στις εικασίες ότι οι παραγωγοί μπορεί να αποφασίσουν κινήσεις για τόνωση των τιμών τον επόμενο μήνα στην Αλγερία.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,72% στα 47,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent διαπραγματεύεται στα 49,56 δολάρια και εμφανίζει άνοδο 0,61%.

Οι εταιρίες πετρελαίου και αερίου στον Κόλπο του Μεξικό έχουν διακόψει παραγωγή πετρελαίου ισοδύναμη με 168.334 βαρέλια την ημέρα και παραγωγή αερίου 190 εκατ. κυβικών μέτρων την ημέρα, ως προληπτικό μέτρο λόγω τροπικής καταιγίδας στην περιοχή, ενημέρωσε η αρμόδια αμερικανική υπηρεσία τη Δευτέρα.

Επιπλέον, οι τιμές εξακολουθούν να στηρίζονται εν μέρει και από τις εικασίες ότι μια συνάντηση των παραγωγών τον επόμενο μήνα στην Αλγερία θα οδηγήσει σε κινήσεις που θα τονώσουν τις τιμές. «Οι τιμές ακόμη στηρίζονται από τις προσδοκίες μιας συμφωνίας για πλαφόν στην παραγωγή που μπορεί να επιτευχθεί στη συνάντηση στα τέλη Σεπτεμβρίου», ανέφερε η Commerzbank σε υπόμνημα.

Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,37% στα 1.322,20 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει πτώση 0,29% στα 18,805 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v