Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το πετρέλαιο καθώς φθίνουν οι ελπίδες για «πάγωμα» παραγωγής

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 1,47% στα 46,94 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent είναι στα 49,15 δολάρια και εμφανίζει πτώση 1,54%. Υποχωρούν χρυσός και ασήμι.

Πτώση εμφανίζουν οι τιμές του πετρελαίου λόγω της υψηλής παραγωγής από τα μέλη του ΟΠΕΚ και ενώ το ισχυρό αμερικανικό δολάριο επηρεάζει τα εμπορεύματα.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 1,47% στα 46,94 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent διαπραγματεύεται στα 49,15 δολάρια και εμφανίζει πτώση της τάξης του 1,54%.

Όπως τόνισε το Σάββατο ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ, η χώρα θα διατηρήσει τα επίπεδα της παραγωγής της. Παράλληλα, η Σαουδική Αραβία θα κρατήσει την παραγωγή περίπου στα επίπεδα-ρεκόρ αυτού του μήνα.

Τα πρόσφατα σχόλια σχετικά με την υψηλή παραγωγή έχουν μειώσει τις προσδοκίες για μια συμφωνία τον επόμενο μήνα μεταξύ των ΟΠΕΚ και άλλων παραγωγών όπως η Ρωσία, για βήματα που θα στηρίξουν τις τιμές, όπως για παράδειγμα κάποιο «πάγωμα» στην παραγωγή.

Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,25% στα 1.322,60 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει πτώση 0,51% στα 18,650 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v