Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το πετρέλαιο καθώς φθίνουν οι προοπτικές για «πάγωμα»

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,38% στα 47,15 δολάρια/βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει πτώση 0,70% στα 49,32 δολάρια. Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι.

Πτωτικά κινείται το πετρέλαιο και βρίσκεται σε πορεία για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του εδώ και ένα μήνα, καθώς ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας εξάλειψε τις προσδοκίες να συμφωνήσουν τον επόμενο μήνα οι μεγαλύτεροι παραγωγοί ώστε να περιοριστούν τα επίπεδα της παραγωγής.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,38% και διαπραγματεύεται στα 47,15 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent είναι στα 49,32 δολάρια και εμφανίζει πτώση 0,70%.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid Al-Falih τόνισε μιλώντας στο Reuters αργά την Πέμπτη ότι «δεν πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητη οποιαδήποτε σημαντική παρέμβαση στην αγορά, εκτός από το να επιτρέψουμε στις δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης να κάνουν τη δουλειά αντί για εμάς».

Όπως ισχυρίστηκε, ήδη «η αγορά κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ανόδους εμφανίζουν ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,37% στα 1.329,50 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι ανεβαίνει 0,67% στα 18,740.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v