Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά το πετρέλαιο παρότι φθίνουν οι ελπίδες για «πάγωμα»

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,41% στα 46,96 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent είναι στα 49,22 και ανεβαίνει 0,35%. Πτωτικά κινούνται χρυσός και ασήμι.

Ενισχύεται το πετρέλαιο, αν και νωρίτερα σήμερα κινούνταν πτωτικά καθώς φθίνουν οι ελπίδες για πιθανό «πάγωμα» της παραγωγής και η αγορά εστίασε στην υπερπροσφορά.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά 0,41% και διαπραγματεύεται στα 46,96 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent είναι στα 49,22 και ανεβαίνει 0,35%.

«Οι κερδοσκόποι πίεσαν τις τιμές προς τα πάνω λόγω των προσδοκιών για ένα πάγωμα στην παραγωγή, το οποίο είναι απίθανο να συμβεί», τόνισε ο Carsten Fritsch, ανώτατος αναλυτής για το πετρέλαιο στην Commerzbank. «Βλέπει πτωτικούς κινδύνους αν αυτές οι προσδοκίες υποχωρήσουν», πρόσθεσε.

Τον αναλυτή επιβεβαίωσε η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Jefferies, η οποία είπε σήμερα στους επενδυτές ότι ακόμη κι αν συμφωνηθεί το πάγωμα, «οι συνέπειες στη φυσική αγορά φαίνεται πως θα είναι μηδαμινές».

Πτωτικά κινούνται χρυσός και ασήμι. Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,20% στα 1.327 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει πτώση 0,26% στα 18,640.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v