Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος για τις πετρελαϊκές τιμές

Το πετρέλαιο τύπου WTI στο NYMEX καταγράφει αυτή την ώρα άνοδο 2,5% στα 45,6 δολάρια το βαρέλι ενώ το Brent στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 2,7% στα 48,07 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα «έπιασε τα 49 δολάρια εν μέσω προσδοκιών για ανακοινώσεις από Σαουδική Αραβία.

Σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα κινείται σήμερα το πετρέλαιο, μετά την ανοδική κίνηση την Παρασκευή και το κάλεσμα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στις πετρελαιοπαραγωγικές χώρες να συμφωνήσουν για περιορισμό της παραγωγής στην επικείμενη σύνοδο του ΟΠΕΚ. 

Το αρχικό ράλι που οδήγησε το Brent ως τα 49 δολάρια εν αναμονή δηλώσεων από τη Σαουδική Αραβία περιορίστηκε στη συνέχεια, καθώς ανακοινώθηκε μεν συμφωνία συνεργασίας της πετρελαιοπαραγωγού χώρας με τη Ρωσία, όμως ο υπουργός ενέργειας δήλωσε ξεκάθαρα ότι "δεν υπάρχει ανάγκη για πάγωμα της παραγωγής". 

Η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία συμφώνησαν στη δημιουργία μιας ομάδας αξιολόγησης των θεμελιωδών της αγοράς πετρελαίου, η οποία θα προτείνει μέτρα και κοινές δράσεις ώστε να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην αγορά πετρελαίου, σύμφωνα με κοινή δήλωση των δύο υπουργών Ενέργειας στην G20. 

Το πετρέλαιο τύπου WTI στο NYMEX καταγράφει αυτή την ώρα άνοδο 2,5% στα 45,6 δολάρια το βαρέλι ενώ το Brent στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 2,7% στα 48,07 δολάρια το βαρέλι. 

Σημειώνεται ότι σήμερα οι συναλλαγές στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων αναμένονται μειωμένες λόγω και της αργίας στις ΗΠΑ (Labor Day). 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v