Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί το πετρέλαιο λόγω του ισχυρού δολαρίου

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,52% στα 46,11 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent είναι στα 48,01 δολάρια και υποχωρεί 0,74%. Το πετρέλαιο παραμένει σε πορεία μηνιαίας ανόδου άνω του 10%. Ανοδικά κινούνται χρυσός και ασήμι.

Πτωτικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, καθώς πιέζονται από το ισχυρό δολάριο και τα υψηλά αποθέματα. Ωστόσο το εμπόρευμα παραμένει σε πορεία μηνιαίας ανόδου άνω του 10%.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,52% στα 46,11 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent διαπραγματεύεται στα 48,01 δολάρια και εμφανίζει πτώση της τάξης του 0,74%.

Οι τιμές ενισχύθηκαν περισσότερο από 20% από τις αρχές Αυγούστου, χάρη στις προσδοκίες για αναζωπύρωση των συζητήσεων των παραγωγών επάνω σε πιθανό «πάγωμα» της παραγωγής.

Ωστόσο οι αναλυτές τονίζουν ότι η προσοχή έχει μετατοπιστεί στα θεμελιώδη της αγοράς, τα οποία παραμένουν ασταθή.

«Η αγορά έχει αρχίσει να κουράζεται από αυτά τα πρωτοσέλιδα», εξήγησε ο Olivier Jakob της ελβετικής συμβουλευτικής εταιρίας PetroMatrix, αναφερόμενος στο πιθανό «πάγωμα».

Ανοδικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός ενισχύεται ελαφρώς κατά 0,07% στα 1.317,40 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει μεγαλύτερη άνοδο 0,73% στα 18,810 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v