Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση εδώ και οκτώ μήνες το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται σήμερα 0,83% στα 43,52 δολάρια το βαρέλι και το Brent εμφανίζει άνοδο 0,90% στα 45,86 δολάρια. Η απόπειρα Πούτιν να στηρίξει την αγορά δεν εξάλειψε την επιφυλακτικότητα των traders για την πιθανότητα συμφωνίας.

Ενισχύεται το πετρέλαιο, λόγω της αποδυνάμωσης του δολαρίου και των σχολίων της Ρωσίας υπέρ ενός «παγώματος» στην παραγωγή. Οδεύει ωστόσο προς τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων οκτώ μηνών.

Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 43,52 δολάρια το βαρέλι και ενισχύεται κατά 0,83%, ενώ το Brent εμφανίζει άνοδο 0,90% στα 45,86 δολάρια.

«Οι τιμές ανεβαίνουν λόγω του πιο αδύναμου δολαρίου μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για το δείκτη μεταποίησης ISM εχθές και της πρόσφατης απόπειρας του Πούτιν να σταθεροποιήσει την τιμή», εξήγησε ο Ole Hansen της Saxo Bank.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε, μιλώντας στο Bloomberg, ότι μια συμφωνία μεταξύ των παραγωγών για «πάγωμα» της παραγωγής θα ήταν η σωστή απόφαση για την στήριξη της αγοράς.

Πάντως, το Reuters τονίζει ότι παρά τα σημερινά σχόλια του Βλαντιμίρ Πούτιν, οι traders εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί απέναντι στην πιθανότητα συμφωνίας των παραγωγών για «πάγωμα» αργότερα μέσα στο Σεπτέμβριο.

Πτωτικά κινούνται ο χρυσός και το ασήμι. Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,14% στα 1.315,30 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι εμφανίζει πτώση 0,17% στα 18,910 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v