Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιείται το πετρέλαιο

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 0,29% στα 44,57 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει πτώση 0,49% στα 46,66 δολάρια. «Κοινή στάση και κοινή προσπάθεια» βλέπει η Σαουδική Αραβία για τους παραγωγούς εντός και εκτός ΟΠΕΚ.

Ελαφρώς πτωτικά κινείται το πετρέλαιο, ενώ σταθεροποιείται αφότου η Σαουδική Αραβία τόνισε ότι ο ΟΠΕΚ κινείται προς μια «κοινή στάση» στην παραγωγή και κάποιοι επενδυτές θεωρούν ότι αυτό θα στηρίξει τις τιμές.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί κατά 0,29% και διαπραγματεύεται στα 44,57 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Brent εμφανίζει πτώση 0,49% στα 46,66 δολάρια.

«Πιστεύω ότι υπάρχει κίνηση προς μια κοινή στάση, προς μια κοινή προσπάθεια», δήλωσε σήμερα στο Τόκιο ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Adel al-Jubeir, αναφερόμενος στους πετρελαιοπαραγωγούς εντός και εκτός ΟΠΕΚ.

Τα μέλη του Οργανισμού πρόκειται να συναντηθούν στις 26-28 Σεπτεμβρίου στην Αλγερία στο περιθώριο του Διεθνούς Φόρουμ για την Ενέργεια (IEF), στο οποίο αναμένεται να παρευρεθεί και η Ρωσία.

«Αν θέλουμε να έχουμε κάποιο αντίκτυπο, τότε όλοι μας πρέπει να μοιραστούμε την ευθύνη και πιστεύω ότι τους τελευταίους πέντε με έξι μήνες (...) αυξάνεται η συνειδητοποίηση ότι αυτή είναι μια συλλογική προσπάθεια», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,13% στα 1.309,70 δολάρια η ουγγιά, ενώ το ασήμι ενισχύεται 0,12% στα 18,730 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v