Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι χρυσού, νέα άνοδος για πετρέλαιο (upd)

Η νέα υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος οδηγεί σε νέα υψηλά τις τιμές των εμπορευμάτων που αποτιμώνται σε αυτό, με το πετρέλαιο να αγγίζει τα 97 δολάρια το βαρέλι και τον χρυσό να εκτινάσσεται σε νέα υψηλά 28 ετών.

Η νέα υποχώρηση του αμερικανικού νομίσματος οδηγεί σε νέα υψηλά τις τιμές των εμπορευμάτων που αποτιμώνται σε αυτό, με το πετρέλαιο να εκτινάσσεται στα 97 δολάρια το βαρέλι και τον χρυσό να κινείται σε νέα υψηλά 28 ετών.

Το πετρέλαιο ενισχύεται μετά τη χθεσινή πτώση, καθώς οι traders τοποθετούνται στο ενδεχόμενο νέας υποχώρησης στα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ, που ανακοινώνονται αύριο. Το ενεργό συμβόλαιο στο NYMEX κερδίζει σήμερα 2,5 δολάρια ή 2,8%, στα 97 δολάρια το βαρέλι, επίπεδα που αποτελούν και νέο ιστορικό υψηλό για το εμπόρευμα.

Εν τω μεταξύ, σε νέα υψηλά 28 ετών κινείται ο χρυσός, ο οποίος ενισχύεται τόσο λογώ της υποχώρησης του δολαρίου, όσο και των τοποθετήσεων των επενδυτών ως hedging πληθωρισμού. Αυτή την ώρα κινείται στα 824 δολάρια την ουγκιά, οριακά χαμηλότερα από τα 825 δολάρια την ουγκιά που είχε καταγράψει σε κλείσιμο τον Ιανουάριο του 1980.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v