Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 1% για πετρέλαιο, χαμηλότερα από τα 93 δολ.

Χαμηλότερα από το επίπεδο ρεκόρ των 93 δολαρίων υποχωρεί το αμερικανικό αργό, μετά την ανακοίνωση για επανέναρξη λειτουργίας των μονάδων της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας του Μεξικό Petroleos Mexicanos. Η υποχώρηση είναι της τάξης του 1%, με το WTI να αγγίζει τα 92,58 δολάρια ανά βαρέλι.

Χαμηλότερα από το επίπεδο ρεκόρ των 93 δολαρίων υποχωρεί το αμερικανικό αργό, μετά την ανακοίνωση για επανέναρξη λειτουργίας των μονάδων της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας του Μεξικό Petroleos Mexicanos.

Ο μαύρος χρυσός υποχώρησε στην αγορά της Νέας Υόρκης κατά 1% διαμορφούμενος στα 92,58 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ στις ασιατικές αγορές έφθασε έως και το επίπεδο των 92,88 δολαρίων.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Bloomberg, οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα αμερικανικά αποθέματα έχουν ανακάμψει σημαντικά, κοντά στα 400.000 βαρέλια αργού πετρελαίου, γεγονός που προκαλεί (πιθανώς, όμως, παροδική) ανακούφιση στην αγορά.

”Αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων θα βοηθήσει σε έστω και οριακή αποκλιμάκωση των τιμών”, σημειώνει στο Bloomberg, ο Steve Rowles, αναλυτής της CFC Seymour.

Σε πορεία αποκλιμάκωσης και το Brent, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου να σημειώνει πτώση 0,9% και να διαμορφώνεται στις πρωινές συναλλαγές του Λονδίνου στα 89,55 δολάρια ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v