Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ιστορικό ρεκόρ για brent στα 86,28 δολάρια

Επιστρέφει σε ανοδική τροχιά ο ”μαύρος χρυσός”, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου για το brent να κατακτά νέο ιστορικό υψηλό στο Λονδίνο, φτάνοντας έως και τα 86,28 δολάρια ανά βαρέλι. Μία ανάσα από τα 89 δολάρια το αμερικανικό αργό.

Επιστρέφει σε ανοδική τροχιά ο ”μαύρος χρυσός”, με το προθεσμιακό συμβόλαιο Δεκεμβρίου για το brent να κατακτά νέο ιστορικό υψηλό στο Λονδίνο, φτάνοντας έως και τα 86,28 δολάρια ανά βαρέλι.

Μία ”ανάσα” από τα 89 δολάρια βρίσκεται και το αμερικανικό αργό φτάνοντας έως και τα 88,99 δολάρια ανά βαρέλι και σημειώνοντας άνοδο υψηλότερη του 2%.

Η ανάκαμψη των τιμών αποδίδεται τόσο στην αναπάντεχη υποχώρηση των αμερικανικών αποθεμάτων ”μαύρου χρυσού” και διυλισμένων προϊόντων του όσο και σε νέες απαγωγές στελεχών πετρελαϊκών εταιριών από αντάρτες στο Σουδάν.

Σαφώς ένας παράγοντας ο οποίος διατηρεί την έντονη νευρικότητα στις διεθνείς πετρελαϊκές αγορές είναι η διατήρηση της έντασης στα σύνορα Τουρκίας - Β. Ιράκ. Η Άγκυρα προειδοποιεί ότι εάν δεν υπάρξει λύση στη σημερινή συνάντηση κορυφαίων στελεχών της ιρακινής κυβέρνησης με Τούρκους αξιωματούχους, τότε θα υπάρξει κλιμάκωση των επιθέσεων.

Παράλληλα δεν αποκλείει και το ενδεχόμενο να επέμβει στο Β. Ιράκ, παρά τις εκκλήσεις αυτοσυγκράτησης τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ε.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v