Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά στα 87,8 δολ. κινείται το πετρέλαιο

Μικρή άνοδο σημειώνει η τιμή του πετρελαίου μετά τη χθεσινή ενδοσυνεδριακή αναρρίχησή του έως τα 88,88 δολ. και το κλείσιμο στα 87,4 δολ., ενώ το ΔΝΤ εξέφρασε την εκτίμηση ότι εντός του 2008 η τιμή μπορεί να αναρριχηθεί μέχρι και τα 95 δολ. ανά βαρέλι.

Μικρή άνοδο σημειώνει η τιμή του πετρελαίου, μετά τη χθεσινή ενδοσυνεδριακή αναρρίχησή του έως τα 88,88 δολ. και το κλείσιμο στα 87,4 δολ., ενώ το ΔΝΤ εξέφρασε την εκτίμηση ότι εντός του 2008 η τιμή μπορεί να αναρριχηθεί έως και τα 95 δολ. ανά βαρέλι.

Και αν οι χθεσινές εκτιμήσεις του ΔΝΤ δεν είχαν προλάβει να ενσωματώσουν τις αποφάσεις της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για πιθανή εισβολή στο Βόρειο Ιράκ, δεν συνέβη το ίδιο με την αγορά της Νέας Υόρκης.

Κατά τη διαπραγμάτευση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τα πολεμικά σενάρια στη νοτιοανατολική Τουρκία έδωσαν την ευκαιρία για κερδοσκοπικές κινήσεις που οδηγούσαν το αργό έως τα 87,8 δολ. ανά βαρέλι.

Το επόμενο ”ραντεβού” της κρίσης έχει δοθεί για τις 24 Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία, όπως αναφέρει η Milliyet, θα πραγματοποιηθεί το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας και η τουρκική κυβέρνηση με τον στρατό θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες πιθανής επέμβασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v