Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 87,4 δολάρια έκλεισε η τιμή του αργού

Η σειρά Νοεμβρίου αναρριχήθηκε έως τα $88,88/βαρέλι, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό, κλείνοντας τελικά με απώλειες της τάξης του -0,24%, στα $87,40/βαρέλι, διαμορφώνοντας το spread με την επόμενη σειρά στα $1,21/βαρέλι.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Ημέρα έντονων διακυμάνσεων η σημερινή για την αγορά ενέργειας, με τους συμμετέχοντες στην αγορά να βιώνουν εναλλαγή έντονων συναισθημάτων, μιας και η ανακοίνωση των εβδομαδιαίων αποθεμάτων για τις Η.Π.Α. συνέπεσε με την έγκριση του τουρκικού κοινοβουλίου για στρατιωτική επέμβαση στο Βόρειο Ιράκ, και τον πρόεδρο Bush να κινδυνολογεί για άλλη μια φορά σχετικά με τις εξελίξεις στο Ιράν.



Πιο συγκεκριμένα, τα αποθέματα για το Light Crude Oil παρουσίασαν μεγαλύτερη του αναμενόμενου άνοδο, (+1784κ actual, 750k expected), ενώ εντυπωσιακότατη ήταν η άνοδος για τα προϊόντα του πετρελαίου, με τα αποθέματα βενζίνης να αυξάνονται κατά +2,768κ παρά την πτώση του refinery utilization κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Ωστόσο, έπειτα από τις δηλώσεις Bush, η σειρά Νοεμβρίου αναρριχήθηκε έως τα $88,88/βαρέλι, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό, κλείνοντας τελικά με απώλειες της τάξης του -0,24%, στα $87,40/βαρέλι, διαμορφώνοντας το spread με την επόμενη σειρά στα $1,21/βαρέλι.

Σαφώς μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η τιμή της βενζίνης, με τα συμβόλαια Νοεμβρίου’07 να κλείνουν στα $214,66cents/gallon, καταγράφοντας ημερήσιες απώλειες της τάξης του –1,25%.

Διαφορετική ήταν η εικόνα στο φυσικό αέριο, καθώς οι traders το έχουν οδηγήσει την τρέχουσα εβδομάδα 10% υψηλότερα από το χαμηλό της περασμένης Παρασκευής, στέλνοντας το συμβόλαιο Νοεμβρίου του φυσικού αερίου έως και τα $7.55/MmBtu, κλείνοντας τελικά στα $7.452/MmBtu, ενισχυμένο κατά 1.15%.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v