Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 88,64 δολ. το πετρέλαιο με απώλειες 0,93%

Πτωτικά κινήθηκε σήμερα ολόκληρο το energy complex αφού πρώτα τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου (σειρά Νοεμβρίου) κατέγραψαν νέο ιστορικό υψηλό στο ηλεκτρονικό session στα 90.07 δολάρια.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος

Τμήμα Διεθνών Παραγώγων

Πτωτικά κινήθηκε σήμερα ολόκληρο το energy complex αφού πρώτα τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου (σειρά Νοεμβρίου) κατέγραψαν νέο ιστορικό υψηλό στο ηλεκτρονικό session στα 90.07 δολάρια.

Στη συνέχεια της ημέρας και αφού άνοιξε το floor στο Nymex οι traders βρήκαν την ευκαιρία να αποκομίσουν βραχυπρόθεσμα κέρδη, καθώς τα συμβόλαια του μαύρου χρυσού έχουν ενισχυθεί σχεδόν 14% στις τελευταίες οκτώ συνεδριάσεις και ενόψει της λήξης της σειράς Νοεμβρίου τη Δευτέρα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το spread μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου μήνα στα futures του αργού στη Νέα Υόρκη διαμορφώθηκε σήμερα στα –1.6 δολάρια από –0.6.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί το γεγονός ότι το spread μεταξύ brent-crude έχει αλλάξει πρόσημο τρεις φορές την φετινή χρονιά και από τις 23 Αυγούστου και μετά από μηδέν έχει διαμορφωθεί στο συν 5 δολάρια υπέρ του WTI.

Έτσι τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου παραδόσεως Νοεμβρίου διαμορφώθηκαν στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης στα 88.64 $/barrel, καταγράφοντας πτώση 0.93%.

Αντίστοιχες απώλειες για τα προϊόντα με το πετρέλαιο θέρμανσης να κλείνει στα 233.06 cents/gallon με πτώση 0.8% και τη βενζίνη να κλείνει στα 216.78 cents/gallon. Μεγαλύτερες απώλειες για το φυσικό αέριο, το οποίο έκλεισε στα 7.041 $/MMBtu με απώλειες της τάξεως του 4.52%.

Έντονη κινητικότητα είχαμε και στα πολύτιμα μέταλλα, τα οποία ακολουθώντας το πετρέλαιο στο ασιατικό και το ευρωπαϊκό session ενισχύθηκαν, με τα συμβόλαια Δεκεμβρίου του χρυσού να φτάνουν έως και τα 776.9 $/oz, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι ρευστοποιήσεις, καθώς ενισχύθηκε το αμερικανικό νόμισμα και να κλείσουν τελικά αμετάβλητα στα 768.4 $/oz.

Αντίστοιχα κινήθηκε και το ασήμι τα συμβόλαια του οποίου έκλεισαν με απώλειες της τάξεως του 1.22% στα 13.635 $/oz (σειρά Δεκεμβρίου).

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v