Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ρεκόρ σε πετρέλαιο και ευρώ

Σε νέο υψηλό όλων των εποχών, στα 94,53 δολάρια το βαρέλι σκαρφάλωσε η πετρελαϊκή τιμή στις αμερικανικές αγορές εμπορευμάτων, μετά από την αναπάντεχη μείωση στα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ, αλλά και λόγω των πιέσεων στο δολάριο μετά και τη μείωση επιτοκίων από τη Federal Reserve. Σε νέο ιστορικό υψηλό το ευρώ έναντι του δολαρίου, στα 1,4471 δολάρια.

Σε νέο υψηλό όλων των εποχών, στα 94,53 δολάρια το βαρέλι σκαρφάλωσε η πετρελαϊκή τιμή στις αμερικανικές αγορές εμπορευμάτων, μετά από την αναπάντεχη μείωση στα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ, αλλά και λόγω των πιέσεων στο δολάριο μετά και τη μείωση επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν αναπάντεχα κατά 3,9 εκατ. βαρέλια στα 312,7 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια ανακοίνωση που έστειλε την πετρελαϊκή τιμή έως και 4 δολάρια υψηλότερα, στα 94,53 δολάρια το βαρέλι, ξεπερνώντας το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ του εμπορεύματος, στα 93,8 δολάρια.

Παράλληλα, το δολάριο υποχώρησε σε νέο χαμηλό όλων των εποχών έναντι του ευρώ, στα 1,4471 δολάρια, λόγω προσδοκιών των traders για νέα μείωση επιτοκίων από την αμερικανική κεντρική τράπεζα αργότερα εντός της ημέρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v