Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανέκαμψε από το χαμηλό πέντε ετών το αργό

Η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας WTI έκλεισε με άνοδο 1% στα 56,47 δολάρια το βαρέλι. Πάνω από τα 60 δολάρια το Brent. Μικρή πτώση για το χρυσό

Yψηλότερα κινήθηκε την Τετάρτη το αργό, ανακάμπτοντας από το χαμηλό πέντε ετών μετά από την δημοσίευση στοιχείων ότι υποχώρησαν τα αποθέματα στις ΗΠΑ.

Η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας WTI έκλεισε με άνοδο 1% στα 56,47 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα η τιμή είχε υποχωρήσει ως και τα 54,21 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2009 και στη συνέχει εκτινάχτηκε ως και το 5%, σχεδόν στα 59 δολάρια.

Εν τω μεταξύ, η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχύθηκε 1,9% στα 61,18 δολάρια το βαρέλι, αφού προηγουμένως είχε διολισθήσει σε χαμηλό πέντε ετών.

Σημειώνεται ότι και οι δύο δείκτες έχουν απολέσει πάνω από 50% από το υψηλό του Ιουνίου.

Αντίθετη πορεία ακολούθησε ο χρυσός, σημειώνοντας πτώση μετά την απόφαση της Fed να αποσύρει την δέσμευση ότι θα κρατήσει τα επιτόκια χαμηλά για «σημαντικό χρονικό διάστημα». Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με πτώση 0,5% στα 1.185 δολάρια ανά ουγκιά.

Νωρίτερα είχε σκαρφαλώσει για μικρό χρονικό διάστημα πάνω από τα 1.200 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v