Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει το Brent πάνω από τα $63/βαρέλι

Η τιμή του πετρελαίου καλύπτει μέρος από το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ημερών. Έντονες διακυμάνσεις για το Brent, καθώς οι επενδυτές αγοράζουν στα χαμηλά, ενώ οι εξελίξεις στη Λιβύη προβληματίζουν

Βήματα ανάκαμψης καταγράφονται στην αγορά μαύρου χρυσού με τους επενδυτές να αγοράζουν στα χαμηλότερα επίπεδα 5,5 ετών, ενώ παράλληλα οι εξελίξεις στη Λιβύη υπενθυμίζουν σε όλους πως οι ισορροπίες στη συγκεκριμένη αγορά είναι πολύ ευάλωτες.

Συγκεκριμένα, η τιμή πετρελαίου Brent για συμβόλαια Ιανουαρίου αν και κατρακύλησε νωρίς τη Δευτέρα στα 60 δολ. ανά βαρέλι, αργότερα ανέκαμψε και τελεί υπό διαπραγμάτευση στα 63,10 δολ. ανά βαρέλι. Σημειώνεται πως από τα μέσα Ιουνίου, η τιμή του μαύρου χρυσού έχει κατρακυλήσει κατά 40% λόγω της σχιστολιθικής επανάστασης στις ΗΠΑ που έχει πυροδοτήσει πόλεμο τιμών μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών κρατών σε μία ύστατη προσπάθεια διαφύλαξης των μεριδίων αγοράς.

Αφορμή για τη νέα ανοδική πορεία ήταν και οι σκληρές μάζες στη Λιβύη μεταξύ δύο αντιμαχόμενων παρατάξεων που οδήγησαν στο κλείσιμο των εγκαταστάσεων στο Es Sider, μειώνοντας τις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας κατά 350.000 βαρέλια ημερησίως. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v