Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστρέφουν οι «ταύροι» στον χρυσό

Οι θέσεις net - long στα futures και options της Νέας Υόρκης άγγιξαν υψηλό τριών μηνών, ενώ τα short holdings υποχώρησαν σε χαμηλό 14 εβδομάδων, εν μέσω ενδείξεων ότι οι κεντρικές τράπεζες θα αναλάβουν δράση για να αντιμετωπιστεί ο χαμηλός πληθωρισμός.

Αυξάνονται τα στοιχήματα υπέρ της ανόδου του χρυσού, εν μέσω ενδείξεων ότι οι κεντρικές τράπεζες του κόσμου θα αναλάβουν δράση ώστε να αντιμετωπίσουν τον χαμηλό πληθωρισμό, γεγονός που καθιστά και πάλι τον χρυσό ελκυστικό αντιστάθμισμα κινδύνου.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι θέσεις net - long στα futures και options της Νέας Υόρκης άγγιξαν υψηλό τριών μηνών, ενώ τα short holdings υποχώρησαν σε χαμηλό 14 εβδομάδων.

Τα futures ανέκαμψαν κατά 5,6% από το χαμηλό τετραετίας στο οποίο είχαν υποχωρήσει στις 7 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Προθεσμιακών Συμβολαίων Εμπορευμάτων, οι θέσεις net-long αυξήθηκαν κατά 20% στα 79.497 futures και options την εβδομάδα που έληξε στις 2 Δεκεμβρίου, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Αυγούστου, ενώ τα holdings υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε τρεις εβδομάδες.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ δήλωσε πως οι policy makers δεν θα ανεχθούν παρατεταμένη περίοδο χαμηλού πληθωρισμού, ενώ η τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης της αγοράς τίτλων. Στο μεταξύ, η Κίνα μείωσε τα επιτόκιά της προκειμένου να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη, ενώ η Ιαπωνία διεύρυνε ο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσής της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v