Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι 3,2% για χρυσό πάνω από τα $1.200

Στα 1.213 δολάρια ανά ουγκιά έκλεισε η τιμή του χρυσού, καταγράφοντας άνοδο 3,2%. Ανακάμπτει από τα χαμηλά πέντε ετών το αργό, με άλμα πάνω από 5% για το Brent και το WTI.

Την μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων δύο εβδομάδων κατέγραψε ο χρυσός, ακολουθώντας την ισχυρή ανάκαμψη στις τιμές του αργού πετρελαίου.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουάριου έκλεισε με άλμα 3,2% στα 1.213 δολάρια ανά ουγκιά. Πρόκειται για το πρώτο κλείσιμο πάνω από τα 1.200 δολάρια μετά τις 29 Οκτωβρίου.

«Αυτό που ανεβάζει την αγορά του χρυσού είναι το αργό» ανέφερε αναλυτής της BMO Capital Markets στο Βloomberg.

Νωρίτερα την Δευτέρα το πολύτιμο μέταλλο έπεσε σε χαμηλό τριών εβδομάδων, μετά την αρνητική ψήφο των Ελβετών στο δημοψήφισμα που θα απαιτούσε την διαφύλαξη μιας ποσότητας των αποθεμάτων της κεντρικής τράπεζας σε χρυσό.

Από τα χαμηλά πέντε ετών που άγγιξε νωρίτερα μέσα στην ημέρα ανακάμπτει το αργό. Η τιμή του πετρελαίου Brent βούτηξε στα 67,30 δολάρια το βαρέλι την Δευτέρα, αλλά τώρα κινείται πάνω από τα 71 δολάρια καταγράφοντας άνοδο 5,2%. Η τιμή της ποικιλίας WTI του αργού έπεσε στα 63,70 δολάρια, αλλά τώρα ενισχύεται 5,6% στα 67,11 δολάρια το βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v