Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Boυτιά για το αργό μετά τα αρνητικά σήματα από ΟΠΕΚ-Άνοδος για χρυσό

Η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent παραδόσεως Ιανουαρίου έκλεισε με πτώση 1,6% στα 78,42 δολάρια το βαρέλι. Με μικρή άνοδο 0,1% έκλεισε ο χρυσός, στα 1.197 δολάρια ανά ουγκιά.

Χαμηλότερα κινήθηκε την Τρίτη η τιμή του αργού διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη, μετά την ανακοίνωση αξιωματούχου της Βενεζουέλας ότι η συνάντηση με ομολόγους του από την Σαουδική Αραβία, την Ρωσία και το Μεξικό δεν κατάφερε να οδηγήσει σε συμφωνία για στήριξη των τιμών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΒενεζουέλαςΡαφαέλ Ραμίρεζ ανέφερε πως οι τέσσερις χώρες συμφώνησαν ότι η πτώση των τιμών του πετρελαίου κάτω από τα $80 το βαρέλι δεν είναι κάτι θετικό αλλά δεν κατέληξαν σε κάποια συγκεκριμένη πρόταση για την στήριξη των τιμών.

Σημειώνεται πως η συνάντηση των τεσσάρων κρατών στην Βιέννη πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες πριν από την συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ. Σημειώνεται πως η Ρωσία και το Μεξικό δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ.

Η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent παραδόσεως Ιανουαρίου έκλεισε με πτώση 1,6% στα 78,42 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του συμβολαίου της ποικιλίας WTI του αργού διολίσθησε 1,8% στα 74,40 δολάρια το βαρέλι.

Μικρή άνοδο κατέγραψε την Τρίτη ο χρυσός, χωρίς να καταφέρει να ξεπεράσει το φράγμα των 1.200 δολαρίων ανά ουγκιά.

H τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 0,1% στα 1.197,10 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v