Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο χαμηλό 5ετίας στα $67,35 για το πετρέλαιο Brent

Συνεχίζεται αδιάκοπα η πτωτική πορεία στις τιμές του μαύρου χρυσού. Τα απογοητευτικά στοιχεία για τη διεθνή οικονομία και οι κινήσεις των επενδυτικών τραπεζών που υποβαθμίζουν μαζικά τις προβλέψεις τους για την τιμή του πετρελαίου.

Σε νέο χαμηλό 5ετίας κατρακυλά η τιμή πετρελαίου Brentκαθώς τα στοιχεία για τη διεθνή οικονομία απογοητεύουν, ενώ παράλληλα οι επενδυτές τράπεζες υποβαθμίζουν τις προβλέψεις τους για την τιμή του μαύρου χρυσού στον απόηχο της τελευταίας συνόδου του ΟΠΕΚ που φάνηκε η αδυναμία λήψης αποφάσεων για την στήριξη των τιμών.

Έτσι, η τιμή πετρελαίου Brent για συμβόλαια Ιανουαρίου υποχωρεί κατά 1,72 δολ., στα 67,35 δολ. ανά βαρέλι. Είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2009. Η τιμή πετρελαίου WTI στην αμερικανική αγορά υποχωρεί κατά 97 σεντ, στα 65,84 δολ. ανά βαρέλι.

H Morgan Stanley υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την τιμή του μαύρου χρυσού κατά 29%, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων επενδυτικών τραπεζών όπως BNP Paribas, Credit Suisse Group, UBS Group και Barclays.

Παράλληλα, τα στοιχεία για τη διεθνή οικονομία δεν ήταν ενθαρρυντικά. Οι κινεζικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 4,7% το Νοέμβριο έναντι προσδοκίας για αύξηση κατά 8%, η ιαπωνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1,9% το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου (έναντι αρχικής εκτίμησης για ύφεση 1,6%) και η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας δεν ανακάμπτει βάσει προσδοκιών. Αυξήθηκε κατά 0,2% έναντι εκτιμήσεων για 0,4%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v