Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο ιστορικό ρεκόρ το Brent στο Λονδίνο

Πάνω από τα 69 δολάρια και σε νέο επίπεδο-ρεκόρ κινούνται τα συμβόλαια του πετρελαίου στο Λονδίνο ”τραβώντας” υψηλότερα και τον χρυσό, ενώ τα βασικά μέταλλα εμφανίζουν σταθεροποιητικές τάσεις.

Πάνω από τα 69 δολάρια και σε νέο επίπεδο-ρεκόρ κινούνται τα συμβόλαια του πετρελαίου στο Λονδίνο, καθώς επιτείνονται οι γεωπολιτικές ανησυχίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ενώ αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον τα κρίσιμα στοιχεία για τα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης.

Το συμβόλαιο Μαΐου του Brent στο Λονδίνο κερδίζει 34 σεντς, στα 69,71 δολάρια ανά βαρέλι, που είναι νέο ιστορικό ρεκόρ, ενώ στη Νέα Υόρκη το συμβόλαιο κερδίζει 19 σεντς, στα 69,17 δολ. ανά βαρέλι.

Στα λοιπά εμπορεύματα, ο χαλκός και ο ψευδάργυρος εμφανίζουν τάσεις σταθεροποίησης μία ημέρα μετά την κατάκτηση επιπέδων-ρεκόρ στα 6.000 δολ. και τα 3.000 δολάρια αντιστοίχως.

Αντιθέτως, ο χρυσός διατηρεί ανοδικές τάσεις εξαιτίας των πληθωριστικών φόβων που προκαλούν η άνοδος του πετρελαίου και το συμβόλαιο άμεσης παράδοσης, το οποίο ενδοσυνεδριακά εκτινάχθηκε χθες πάνω από τα 600 δολάρια, και διαμορφώνεται 6,2 δολ. ή 1% υψηλότερα, στα 599,61 δολ. ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v