Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 600 δολάρια ενισχύονται οι τιμές του χρυσού

Σε υψηλά 25 ετών κυμαίνονται οι τιμές του χρυσού διαμορφούμενες στα επίπεδα των 600 δολαρίων την ουγκιά. Η νέα άνοδος αποδίδεται στην ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών και στις γεωπολιτικές ανησυχίες, ενώ η απόδοση του μετάλλου στο τρίμηνο ξεπερνά τις αποδόσεις μετοχών και ομολόγων.

Σε υψηλά 25 ετών κυμαίνονται οι τιμές του χρυσού διαμορφούμενες στα επίπεδα των 600 δολαρίων την ουγκιά, για πρώτη φορά από το 1981.

Η νέα άνοδος αποδίδεται στην ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών και τις γεωπολιτικές ανησυχίες, ενώ αναλυτές της αγοράς επισημαίνουν ότι τα σημεία αντίστασης διασπάστηκαν εχθές το βράδυ.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο έτος ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 18%, ενώ έχει καταγράψει κέρδη 15% μέχρι στιγμής στο έτος, με τα αμοιβαία κεφάλαια να διατηρούν τα στοιχήματά τους ότι το πολύτιμο μέταλλο θα συνεχίσει να υπεραποδίδει έναντι ομολόγων και μετοχών. Ο δέικτης S&P 500 έχει ενισχυθεί κατά 5% στο έτος ενώ τα δεκαετή αμερικανικά ομόλογα έχουν υποχωρήσει κατά 2,6% σύμφωνα με τους δείκτες της Merrill Lynch.

”Όλοι οι παράγοντες στην αγορά είναι υποστηρικτικοί για το χρυσό”, σχολιάζει ο Christopher Eibl, επικεφαλής του τμήματος εμπορευμάτων της Tiberius Asset Management. ”Κοιτάξτε τις πετρελαϊκές τιμές, δείτε το ευρώ, δείτε τα βασικά μέταλλα. Οι επενδυτές είναι τρελοί με τα εμπορεύματα”.

Ο χρυσός εκτινάχθηκε κατά 9,6 δολάρια στα 601,9 δολάρια την ουγκιά στο New York Mercantile Exchange σήμερα το μεσημέρι. Αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται στα 597,80 δολάρια την ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v