Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια πτώση 0,76% για το μαύρο χρυσό

Τα συμβόλαια του αργού (WTI Crude, Light Sweet), παράδοσης Μαίου, έκλεισαν στα 66,23 δολ. το βαρέλι, με απώλειες της τάξεως του 0,76%, δοκιμάζοντας ενδοσυνεδριακά την πρώτη βραχυπρόθεσμη στήριξη των 65,60 δολαρίων, ενώ το υψηλό της συνεδρίασης ήταν στα 66,65.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Στο ”κόκκινο” έκλεισε η συνεδρίαση της Τρίτης στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης για το σύνολο του ενεργειακού complex, εξαιρουμένης της θετικής μεταβολής στο συμβόλαιο της βενζίνης.

Η αγορά σε γενικές γραμμές τήρησε στάση αναμονής ενόψει της αυριανής, τακτικής εβδομαδιαίας ανακοίνωσης των αποθεμάτων πετρελαίου από το US Department of Energy.

Έτσι, τα συμβόλαια του αργού (WTI Crude, Light Sweet), παράδοσης Μαίου, έκλεισαν στα 66,23 δολ. το βαρέλι, με απώλειες της τάξεως του 0,76%, δοκιμάζοντας ενδοσυνεδριακά την πρώτη βραχυπρόθεσμη στήριξη των 65,60 δολαρίων, ενώ το υψηλό της συνεδρίασης ήταν στα 66,65.

Στα προϊόντα του πετρελαίου εξάλλου, το συμβόλαιο παράδοσης Μαίου στη βενζίνη πραγματοποίησε ράλι στην τελευταία ώρα του floor trading, διαπραγματευόμενο στα 189,55 cents/γαλόνι (+3.23 cents), ενώ μικρές μόνον απώλειες της τάξεως του 0,34% σημείωσε το αντίστοιχο συμβόλαιο πάνω στο πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο διαμορφώθηκε τελικά στα 185,58 cents/γαλόνι.

Πτώση της τάξεως του 2,47% για το φυσικό αέριο, με τα συμβόλαια Μαίου να κερδίζουν τελικά τη μάχη με το επίπεδο των 7 δολαρίων ανά MmBtu, κλείνοντας στα 7,065 δολάρια.

Στα πολύτιμα μέταλλα, σε ήρεμους τόνους -με ελαφρά πτωτική διάθεση- κύλησε η συνεδρίαση, με τα συμβόλαια του χρυσού παράδοσης Ιουνίου να βρίσκονται αργά το βράδυ στα 591,5 δολάρια ανά ουγκιά, μειωμένα σε ποσοστό 0,5% από το χθεσινό κλείσιμο.

Σε πλήρη αρμονία με το χρυσό κινήθηκε και το ασήμι, με το συμβόλαιο λήξεως Μαίου να διαμορφώνεται την ίδια ώρα στα 11,69 δολ. ανά ουγκιά, ”χάνοντας” ποσοστό 0,7%. Τέλος, στα 342,35 δολ. έκανε settlement το συμβόλαιο του Ιουνίου στο παλλάδιο, με απώλειες τεσσάρων δολαρίων από το κλείσιμο της Δευτέρας.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v