Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά στα 66,74 δολ. ο μαύρος χρυσός

Το συμβόλαιο λήξεως Μαίου για το αργό, αφού κατέγραψε υψηλό στα 67,90 δολ./βαρέλι υποχώρησε κλείνοντας στα 66,74 δολ./βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη 0,11 cents σε ημερήσιο επίπεδο.Σε νέα υψηλά ”αναρριχήθηκε” η τιμή του χρυσού κατά τη συνεδρίαση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Έπειτα από την αποκομιδή κερδών που έλαβε χώρα την προηγούμενη Παρασκευή (31.03.06), στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδος, η σκυτάλη παραδόθηκε εκ νέου στους bulls οδηγώντας τόσο τις τιμές ενέργειας όσο και πολύτιμων μετάλλων σε υψηλότερα επίπεδα.

Ο Αμερικανικός δείκτης CRB, benchmark της αγοράς εμπορευμάτων, διαπραγματεύεται στις 335,61 μονάδες καταγράφοντας κέρδη της τάξης του 0,70% (22:30 ώρα Ελλάδος).

Σε νέα υψηλά ”αναρριχήθηκε” η τιμή του χρυσού κατά τη συνεδρίαση στις Ηνωμένες Πολιτείες, ”φλερτάροντας” έντονα με το επίπεδο ”κλειδί” των 600 δολ. σημειώνοντας υψηλότερη τιμή για την ημέρα στα 592,30 δολ./ουγκιά (spot τιμή), ενώ το συμβόλαιο παράδοσης Ιουνίου κατέγραψε αντίστοιχα την υψηλότερη του τιμή στα 596,90 δολ./ουγκιά.

Για ακόμα μια συνεδρίαση σε ”πρωταγωνιστή” της εν λόγω αγοράς αναδείχθηκε το ασήμι, με το συμβόλαιο παράδοσης Μαίου να καταγράφει κέρδη της τάξης που ενδοσυνεδριακά ξεπέρασαν σε ποσοστό το 2,00% (11,82 δολ./ουγκιά υψηλότερη τιμή για την ημέρα), ενώ το επίπεδο των 11,70 δολ./ουγκιά (μεταβολή της τάξης του 1,85%) είναι το επίπεδο που πραγματοποιήθηκε ο κύριος όγκος συναλλαγών.

Με κέρδη ”τελείωσε” την ημέρα και το energy complex, τα οποία όμως περιορίστηκαν αισθητά λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Το συμβόλαιο λήξεως Μαίου για το αργό, αφού κατέγραψε υψηλό στα 67,90 δολ./βαρέλι υποχώρησε κλείνοντας στα 66,74 δολ./βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη 0,11 cents σε ημερήσιο επίπεδο.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v