Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια κέρδη 3% για το πετρέλαιο

Με φρενήρεις ρυθμούς κινήθηκε η αγορά ενέργειας, με τους αγοραστές να έχουν από την αρχή της συνεδρίασης τον έλεγχο, οδηγώντας την αγορά σημαντικά υψηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα. Η τιμή του αργού πετρελαίου ενισχύθηκε κατά 3% στα 66,07 δολ./βαρέλι.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Με φρενήρεις ρυθμούς κινήθηκε η αγορά ενέργειας, με τους αγοραστές να έχουν από την αρχή της συνεδρίασης τον έλεγχο, οδηγώντας την αγορά σημαντικά υψηλότερα από την προηγούμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, η σειρά Μαϊου ’06 για το Light Sweet Crude έκλεισε στο υψηλό της ημέρας, ακριβώς στην ισχυρότατη μεσοπρόθεσμη αντίσταση των 66,10 δολ./βαρέλι, με το κλείσιμο να διαμορφώνεται στα 66,07 δολ./βαρέλι, ενισχυμένο κατά 3%.

Παρόμοια ήταν τα κέρδη και για τα προϊόντα του πετρελαίου, με το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου ’06 στη βενζίνη να κλείνει πάνω από το επίπεδο αντίστασης των 185,7 cents/γαλόνι, κλείνοντας στα 187,20 cents/γαλόνι, και τους αναλυτές να αναμένουν σημαντική πτώση στα αυριανά αποθέματα.

Ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο πάνω στο πετρέλαιο θέρμανσης διαμορφώθηκε τελικά στα 182,86 cents/γαλόνι, με κέρδη της τάξης του 2,50%, έχοντας προηγουμένως αναρριχηθεί μέχρι και το επίπεδο των 183,50 cents/γαλόνι.

Αισθητή η αδυναμία να κινηθούν υψηλότερα τα πολύτιμα μέταλλα, με το ασήμι να μην περνάει τα 11 δολ./ουγκιά, με το συμβόλαιο λήξεως Μαίου να κλείνει στα 10,879 δολ./ουγκιά, με απώλειες 0,23%, έχοντας καταγράψει ενδοσυνεδριακό χαμηλό στα 10,782 δολ./ουγκιά.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν τα συμβόλαια του χρυσού, με το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου να κλείνει στα 563,2 δολ./ουγκιά, με απώλειες της τάξης του 0,72%, ελέω των επιθετικών δηλώσεων του κυβερνήτη της FED, Ben Bernanke.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v