Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σχεδόν αμετάβλητες οι πετρελαικές τιμές

Η σειρά Μαϊου ’06 για το Light Sweet Crude διαπραγματεύτηκε σε πολύ στενό εύρος, της τάξης του ενός δολαρίου, με το κλείσιμο να διαμορφώνεται στα 64,25 δολ./βαρέλι, σχεδόν αμετάβλητο. Στα προϊόντα του πετρελαίου, το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου ’06 στη βενζίνη έκλεισε στα 183cents/γαλόνι.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Ευδιάκριτη ήταν η μεταβλητότητα στην αγορά ενέργειας, με τους αγοραστές να αδυνατούν να οδηγήσουν την αγορά σε νέα υψηλά, αλλά και τους πωλητές να μην αποκτούν σαφή έλεγχο της αγοράς.

Συγκεκριμένα, η σειρά Μαϊου ’06 για το Light Sweet Crude διαπραγματεύτηκε σε πολύ στενό εύρος, της τάξης του ενός δολαρίου, με το κλείσιμο να διαμορφώνεται στα 64,25 δολ./βαρέλι, σχεδόν αμετάβλητο.

Στα προϊόντα του πετρελαίου, το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου ’06 στη βενζίνη έκλεισε στα 183cents/γαλόνι, το μόνο προϊον που αποκόμισε κέρδη για την ημέρα.

Απ’ την άλλη, το αντίστοιχο συμβόλαιο πάνω στο πετρέλαιο θέρμανσης διαμορφώθηκε τελικά στα 178,11cents/γαλόνι, με απώλειες ελαφρώς μεγαλύτερες της μισής ποσοστιαίας μονάδας.

Με τον τρόπο που έκλεισε η προηγούμενη εβδομάδα, ”άνοιξε” η τρέχουσα εβδομάδα για το μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, με το ασήμι να καταγράφει νέα υψηλά 20ετίας με το συμβόλαιο λήξεως Μαίου να διαπραγματεύεται αργά το βράδυ στα 10,89 δολ./ουγκιά, ενισχυμένο κατά 1.40%, έχοντας προηγουμένως καταγράψει ενδοσυνεδριακό υψηλό στα 10,938 δολ./ουγκιά.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν τα συμβόλαια του χρυσού, με το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου να διαπραγματεύεται την ίδια ώρα στα 560 δολ./ουγκιά, με κέρδη μεγαλύτερα του 1%.

Ο πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν το παλλάδιο, με την σειρά Ιουνίου ’06 να ”κλείνει” στα 342,80 δολ./ουγκιά, με κέρδη της τάξης του 2,62%, έχοντας ενισχυθεί σε μηνιαία βάση πάνω από 15%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v