Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημέρα ανάκαμψης για το μπλοκ ενέργειας

Ημέρα ανάκαμψης των τιμών για το μπλοκ ενέργειας ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης των εβδομαδιαίων αποθεμάτων ενέργειας. Η τιμή του αργού πετρελαίου ενισχύθηκε 0,25% στα 60,57 δολ./βαρέλι. Δυνατές συγκινήσεις προσέφερε η αγορά πολύτιμων μετάλλων, με το ασήμι σε νέο υψηλό για διάστημα μεγαλύτερο των 20 ετών.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Ημέρα ανάκαμψης των τιμών για το μπλοκ ενέργειας ήταν η σημερινή μετά το χθεσινό ”δυνατό” sell-off με τους traders της αγοράς να σπεύδουν να καλύψουν short θέσεις ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης των εβδομαδιαίων αποθεμάτων ενέργειας (17:30 ώρα Ελλάδος), ενώ τα βλέμματα των επενδυτών ήταν στραμμένα κυρίως στη λήξη των συμβολαίων πετρελαίου.

Το συμβόλαιο λήξεως Απριλίου ”τελείωσε” την ημέρα με κέρδη της τάξης του 0,25% στα 60,57 δολ./βαρέλι, ενώ η σειρά λήξεως Μαίου που μετά την σημερινή συνεδρίαση γίνεται ”πρώτος” μήνας έκλεισε στα 62,34 δολ./βαρέλι καταγράφοντας κέρδη 0,61%.

Σε πλήρη αντιστοιχία ”κύλησε” η ημέρα και για το υπόλοιπο energy complex, με το συμβόλαιο λήξεως Απριλίου για το φυσικό αέριο να ”κερδίζει” 0,48% στα 6,86 δολ./MMBtu, ενώ η τιμή για το συμβόλαιο λήξεως Απριλίου για την βενζίνη διαμορφώθηκε στα 1,83 δολ./γαλόνι, 0,50% υψηλότερα του χθεσινού settlement.

Δυνατές συγκινήσεις προσέφερε στους επενδυτές σήμερα η αγορά πολύτιμων μετάλλων με τα συμβόλαια πάνω στο ασήμι να ”πρωταγωνιστούν”.

Με την έναρξη των συναλλαγών στην Αμερική, οι τιμές τόσο για το ασήμι όσο και για το χρυσό σημείωσαν σημαντική πτώση που άγγιξε τα επίπεδα του 2,00% (10,15 δολ./ουγκιά & 547,50 δολ./ουγκιά οι χαμηλότερες τιμές για τα συμβόλαια παράδοσης Μαίου & Απριλίου αντίστοιχα), με την αγορά να ανακάμπτει έντονα από το σημείο αυτό και έπειτα καθιστώντας έτσι σαφές στους επενδυτές την δυναμική των εν λόγω μετάλλων.

Το συμβόλαιο παράδοσης Μαίου πάνω στο ασήμι διαπραγματεύεται σε νέο υψηλό για διάστημα μεγαλύτερο των 20 ετών στα 10,50 δολ./ουγκιά (υψηλότερη τιμή για την ημέρα ”γράφτηκε” στα 10,57 δολ./ουγκιά), ενώ το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου για το χρυσό βρίσκεται στα 554,00 δολ./ουγκιά, οριακά χαμηλότερα της συνεδρίασης της Δευτέρας.

Ηπιότερη η ημέρα για το παλλάδιο, με το συμβόλαιο Ιουνίου να κλείνει 3,45 δολ. χαμηλότερα στα 318,05 δολ./ουγκιά.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v