Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια κέρδη 0,61% για το μαύρο χρυσό

Τα συμβόλαια του αργού (WTI Crude, Light Sweet), παράδοσης Μαίου, διαμορφώθηκαν στο κλείσιμο του floor στα 64,30 δολ. το βαρέλι, με ποσοστιαία κέρδη της τάξεως του 0,61%. Για το σύνολο της εβδομάδος, ο μαύρος χρυσός έκλεισε πρακτικά αμετάβλητος.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Τα κεκτημένα της προηγούμενης συνεδρίασης κράτησαν επιτυχώς οι αγοραστές στο χρηματιστήριο Nymex της Νέας Υόρκης, με τους traders να πραγματοποιούν ”διαδρομές” εντός σαφώς ορισμένων ranges και τα συμβόλαια να καταγράφουν τελικά μικρές, ως επί το πλείστον θετικές (με εξαίρεση το φυσικό αέριο), ποσοστιαίες διακυμάνσεις σε σχέση με τις τιμές που διαμορφώθηκαν μετά το ράλι της συνεδρίασης της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια του αργού (WTI Crude, Light Sweet), παράδοσης Μαίου, διαμορφώθηκαν στο κλείσιμο του floor στα 64,30 δολ. το βαρέλι, με ποσοστιαία κέρδη της τάξεως του 0,61%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για το σύνολο της εβδομάδος, ο μαύρος χρυσός έκλεισε πρακτικά αμετάβλητος, καταφέρνοντας να αντισταθμίσει σε μία ουσιαστικά συνεδρίαση (Πέμπτη) τις απώλειες από το sell off της εναρκτήριας συνεδρίασης της Δευτέρας (είχε χάσει 3,5%).

Στα προϊόντα του πετρελαίου, το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου στη βενζίνη έκλεισε στα 182,50 cents/γαλόνι, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο πάνω στο πετρέλαιο θέρμανσης διαμορφώθηκε τελικά στα 179,24 cents/γαλόνι, αμφότερα με κέρδη μικρότερα της μιας ποσοστιαίας μονάδος.

”Παραφωνία” του energy complex αποτέλεσε το αρνητικό πρόσημο του φυσικού αερίου. Το συμβόλαιο του Απριλίου έκλεισε στα 7,29/MmBtu, μειωμένο κατά 0,52%.

Στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, σε υψηλά 20 και πλέον ετών ”σκαρφάλωσε” ο άργυρος, με το συμβόλαιο λήξεως Μαίου να διαπραγματεύεται αργά το βράδυ στα 10,74 δολ. ανά ουγκιά, ενισχυμένο κατά 0,5% και με intraday υψηλό στα 10,77 δολάρια.

Ράλι πραγματοποίησαν τα συμβόλαια του χρυσού, με το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου να ξεπερνά την ίδια ώρα τα 560 δολάρια ανά ουγκιά, ”γράφοντας” θετικό ποσοστό +1,65%. Τέλος, στα 334,05 δολ. ανά ουγκιά έκανε settlement η λήξη του Ιουνίου στο παλλάδιο, με το συμβόλαιο να ενισχύεται για την ημέρα κατά 11 δολάρια. Τα εν λόγω επίπεδα αποτελούν για το παλλάδιο (spot) υψηλά διετίας.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v