Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρή άνοδος για βενζίνη και ασήμι

Άνοδο 4% στα 195,60 cents/γαλόνι σημείωσε η τιμή της βενζίνης μετά την ανακοίνωση για σημαντική μείωση των αποθεμάτων την προηγούμενη εβδομάδα. Ιστορική η σημερινή ημέρα για τα πολύτιμα μέταλλα, με το ασήμι να διασπάει για πρώτη φορά μετά το 1983 το επίπεδο των 11 δολ./ουγκιά και να κλείνει με κέρδη 2,3%.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Ημέρα ανακοίνωσης των εβδομαδιαίων αποθεμάτων η σημερινή για της ΗΠΑ, με τα αποθέματα της βενζίνης να ανακοινώνονται σημαντικά μειωμένα (actual: -5.337k expected: -1.450k), εν αντιθέσει με τα αποθέματα του ακατέργαστου πετρελαίου που σημείωσαν αισθητή αύξηση (actual: +2.030k expected: +950k).

Ως φυσικό επακόλουθο μπορεί να θεωρηθεί η άνοδος κατά 4% της τιμής της βενζίνης, με την σειρά Απριλίου ’06 να κλείνει στα 195,60 cents/γαλόνι, το οποίο είναι και το υψηλότερο επίπεδο που έχει διαπραγματευτεί ποτέ κατά τον μήνα Μάρτιο.

Στο μέτωπο του WTI Light Crude, η αγορά ήταν συγκρατημένη, καταγράφοντας μικρή άνοδο της τάξης του 0,58%, μιας και στην παρούσα φάση η αγορά δεν ανησυχεί τόσο για τα αποθέματα ακατέργαστου πετρελαίου αλλά για εκείνα της βενζίνης.

Για την ακρίβεια το συμβόλαιο παράδοσης Μαίου ’06 για το Light Crude έκλεισε στα 66,45 δολ./βαρέλι, έχοντας όλη την ημέρα κινηθεί σε στενό εύρος ενός δολαρίου.

Ιστορική η σημερινή ημέρα για τα πολύτιμα μέταλλα, με το ασήμι να διασπάει για πρώτη φορά μετά το 1983 το επίπεδο των 11 δολ./ουγκιά, με το συμβόλαιο λήξεως Μαίου να κλείνει στα 11,10 δολ./ουγκιά, με εντυπωσιακά κέρδη της τάξης του 2,3%.

Την ίδια ώρα ο χρυσός παρασύρθηκε από το ασήμι, και κατάφερε με χαρακτηριστική ευκολία να σπάσει το επίπεδο αντίστασης των 570 δολ./ουγκιά, με το συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου να κλείνει στα 573,2 δολ./ουγκιά, αποκομίζοντας κέρδη της τάξης του 1,16%.

e-mail: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v