Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ημερήσια κέρδη 0,35% για το μαύρο χρυσό

Το συμβόλαιο λήξεως Μαίου για το αργό αφού ”αναρριχήθηκε” έως το επίπεδο των 69,45 δολ./βαρέλι, ενώ τελικά έκλεισε στα 68,98 δολάρια ανά βαρέλι με ημερήσια κέρδη 0,35%. Στο ίδιο μοτίβο ”κύλησε” η συνεδρίαση σχεδόν για το σύνολο του μπλοκ ενέργειας.

Tμήμα Διεθνών Παραγώγων Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

Έντονες συγκινήσεις προσέφερε στους επενδυτές η σημερινή συνεδρίαση του energy complex με τα επίπεδα των τιμών να καταγράφουν σημαντικές διακυμάνσεις, ενώ η πρόβλεψη για την περαιτέρω πορεία των τιμών αποτελεί πλέον ”σταυρόλεξο” για δυνατούς λύτες.

Το συμβόλαιο λήξεως Μαίου για το αργό αφού ”αναρριχήθηκε” έως το επίπεδο των 69,45 δολ./βαρέλι (επίπεδο που αποτελεί και την υψηλότερη τιμή για την ημέρα), γνώρισε σημαντική υποχώρηση στο άνοιγμα του Αμερικανικού floor που ξεπέρασε σε ποσοστό το 1,00% ”γράφοντας” χαμηλότερη τιμή στα 68,00 δολ./βαρέλι.

Η εξέλιξη όμως αποδείχθηκε εντυπωσιακή, με τους bulls να ανακτούν τα ”σκήπτρα”, οδηγώντας τελικά σε κλείσιμο σε θετικό έδαφος σημειώνοντας ημερήσια άνοδο της τάξης του 0,35% - 68,98 δολ./βαρέλι.

Στο ίδιο μοτίβο ”κύλησε” η συνεδρίαση σχεδόν για το σύνολο του μπλοκ ενέργειας, με το συμβόλαιο λήξεως Μαίου για την βενζίνη να κλείνει τελικά πολύ κοντά στην υψηλότερη για την ημέρα τιμή στα 205,44 cents/γαλόνι (ημερήσια άνοδο 2,20%) αφού νωρίτερα είχε ”δοκιμάσει” το επίπεδο των 199,05 cents/γαλόνι.

Εν μέσω των προαναφερθέντων και εν αναμονή της αυριανής τακτικής ανακοίνωσης των αποθεμάτων ενέργειας από το Αμερικανικό Department of Energy (17:30 ώρα Ελλάδος), σε αναβάθμιση κατά 5,00 δολ. των τιμών στόχων για το πετρέλαιο προχώρησε η Deutsche Bank A.G τόσο για το 2007 όσο και για το 2008 – στα 50,00 δολ./βαρέλι και 45,00 δολ./βαρέλι αντίστοιχα – ενώ αμετάβλητη διατήρησε την πρόβλεψη της για το 2006 στα 60,00 δολ./βαρέλι.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v